fbpx

"Ik wilde eigenlijk brandweerman worden maar zit nu echt op mijn plek als servicemonteur!"

Derk in zijn monteursbus met apparatuur in zijn hand

Na 13,5 jaar installatietechniek, word ik nu flink uitgedaagd als servicemonteur

11 jaar werkte ik in de metaalsector toen ik per toeval de zorg in rolde. Ik deed vrijwilligerswerk in de zorg. Zo kwam ik in aanraking met FocusCura, een leverancier van slimme zorgproducten en -diensten. Als installatiemonteur was ik verantwoordelijk voor de installatie, het servicen en onderhouden van slimme zorgoplossingen. Hoewel ik enorm veel voldoening haalde uit het zorgwerk, was ik na 13,5 jaar echt uitgeleerd. Eigenlijk wilde ik graag brandweerman worden maar ik werd helaas afgekeurd. Per toeval kwam ik terecht bij ASSA ABLOY Entrance Systems. Vanaf toen ging het allemaal super snel. Na een dag meelopen was ik meteen super enthousiast. Het afgelopen jaar is dan ook voorbij gevlogen! Grappig genoeg is FocusCura inmiddels ook onderdeel van ASSA ABLOY maar daar heb ik niet zoveel meer mee te maken.

 

Vanaf het eerste moment dacht ik ‘dit is net een familiebedrijf’

Ik voelde me hier meteen op mijn gemak, al vanaf het moment dat ik kwam kennismaken. Ook nu ik bijna een jaar verder ben, is dit niet veranderd. Ik kan altijd aankloppen bij collega’s. Wat ik graag doe. De wereld van automatische deuren is nog steeds vrij nieuw voor me.

Gelukkig krijg ik alle hulp die ik nodig heb om het vak servicemonteur onder de knie te krijgen. Hiervoor volg ik een traject van 3 jaar. Dat is wel vrij intensief. Naast mijn reguliere werkzaamheden, volg ik ongeveer 1 avond per week trainingen om mijn kennis verder te vergroten. Dat is wel wennen hoor! Maar ik vind het heerlijk om weer uitgedaagd te worden en iedere dag iets nieuws te leren.

 

Welke deur ik naar de toekomst ga openen?

De komende jaren kan ik hier zeker vooruit. Ik leer iedere dag nog zoveel bij en word blij van het klantcontact dat ik heb. Klanten zijn zo dankbaar als een deur weer werkt, daar doe je het voor, toch? Daarnaast zijn er volop kansen om door te groeien. Als ik het vak servicemonteur echt in de vingers heb, wil ik me graag verder specialiseren tot technisch specialist. Zo kan ik mijn kennis weer overdragen aan collega’s op het moment dat ze er niet uitkomen.

Dit is Derk

 • 44 jaar
 • getrouwd en een zoon van 8 jaar
 • sportief, met een passie voor volleybal
 • klust graag in huis
 • fulltime servicemonteur in de regio Nijmegen tot Venray

Mijn collega worden?

Ik wil

nooit meer zonder…

 • de ontzettend goede werksfeer
 • goed betaalde storingsdiensten, zowel bereikbaar zijn als reis en werkuren worden vergoed
 • 40 vrije dagen, al moet ik wel mijn best doen om ze allemaal te gebruiken

Dit kun je verwachten als servicemonteur

Net als Derk servicemonteur worden? Tof! Dan helpen wij je om de beste servicemonteur te worden die in jou schuilt. En verder krijg je:

 • back-up van fijne collega’s
 • 3-jarig ontwikkeltraject
 • een goed salaris
 • 40 vrije dagen
 • een vet pensioen
 • je eigen bus met goed gereedschap

Nog geen techneut, maar wel de techniek in?

Ook dan zoeken we jou! We hebben uitgebreide opleidingsprogramma’s die jou binnen no-time aan het werk hebben (ook als je nog geen ervaring hebt!). Vervolgens blijf je je ontwikkelen ‘on-the-job’ en kies je zelf welke aanvullende trainingen je graag wil doen.

Overtuigd dat jouw toekomst hier begint? Open die deur! En neem contact op met Rowin.

Toch even vacatures checken?

Liever eerst oriënteren? Kijk dan tussen onze vacatures. Ze geven je een goede indruk van de verschillende banen die we bieden en in welke regio’s we mensen zoeken.

Hou je wel in het achterhoofd dat jouw ideale baan hier misschien niet tussen staat maar wel ‘gemaakt’ kan worden?

Management Trainee

Als management trainee wordt je internationaal opgeleid en klaargestoomd voor een management positie.

Bekijk en solliciteer

Manager Finance & Control

Manager Finance & Control

Als finance manager ben jij eindverantwoordelijk voor ons financiële beleid en daarmee de rechterhand van onze Regional Director.

Bekijk en solliciteer

Marketing en Communicatie Stagiair

Marketing en Communicatie Stagiair

Als Marketing & Communicatie stagiaire maak je deel uit van een wereldwijde organisatie. Je werkt samen met collega's over de hele wereld en krijgt dus de mogelijkheid om jouw vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen in een internationale omgeving.

Bekijk en solliciteer

Servicemonteur

Servicemonteur

Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor alle automatische schuifdeuren, draaideuren en roterende deuren in jouw regio.

Bekijk en solliciteer

×