fbpx

"Jarenlang was ik de enige vrouwelijke monteur. Dat konden ze op ons Zweedse hoofdkantoor maar niet geloven."

Ik hou van vrouwendingen maar hou me prima staand tussen de mannen

Als kind had ik niks met techniek. Maar toen ik geen flauw idee had wat ik ‘eigenlijk wilde worden’, werd ik getriggerd door het arbeidsbureau. Via hen kon ik een tweejarige opleiding in de techniek volgen. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels werk ik al mijn hele werkende leven in de techniek waarvan de afgelopen 14 jaar bij ASSA ABLOY als servicemonteur. Het is echt een mannenwereld. Tot een jaar terug was ik de enige vrouwelijke monteur in ons Nederlandse team. Op ons hoofdkantoor in Zweden konden ze maar niet geloven dat er echt een vrouw als monteur werkte! Maar ik vind het heerlijk.

 

De persoonlijke relatie met mijn klanten is goud waard

In het begin keken klanten wel eens raar op als ze mij zagen binnenkomen. Ze waren natuurlijk altijd mannelijke monteurs gewend. Inmiddels heb ik mijn plek echt gevonden en word ik gemist als ik er niet ben. Ik doe alles om mijn klanten goed te helpen, die persoonlijke relatie is echt belangrijk voor me. Omdat ik als vrouw soms dingen toch beter voor elkaar krijg, word ik regelmatig ingezet om brandjes te blussen. Daar ben ik stiekem wel trots op.

Toch zijn er heel soms situaties waarin ik me als vrouw wel kwetsbaar voel. Bijvoorbeeld als ik stroringsdiensten draai en midden in de nacht wordt opgeroepen. Er is zelfs een keer een situatie geweest waarin ik me onveilig voelde. Ik heb dit gemeld en ben naar huis gegaan. Hier was alle begrip voor en we hebben deze storing de volgende dag keurig opgelost. Dit gevoel van veiligheid en een werkgever hebben die er echt voor je is, is super belangrijk in dit vak.

 

Welke deur ik naar de toekomst ga openen?

Voorlopig vind ik mijn baan fantastisch. Ik kan alle opleidingen volgen die ik wil en haal elke dag plezier uit mijn werk. Maar als het op een gegeven moment fysiek te zwaar wordt, wil ik graag de overstap maken naar kantoor. Mijn kennis en ervaring wil ik dan doorgeven aan andere monteurs of onze klanten op afstand ondersteunen met remote service. Maar misschien houd ik wel gewoon vol hoor!

Dit is Carla

 • 52 jaar
 • moeder van een zoon van 18
 • gek op ‘vrouwendingen’: winkelen, feestjes, weekendjes weg
 • sport graag
 • al 14 jaar fulltime servicemonteur

Mijn collega worden?

Ik wil

nooit meer zonder…

 • de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen
 • het vertrouwen dat ik krijg om mijn vak op mijn manier uit te voeren
 • de goede arbeidsvoorwaarden
 • het vangnet van collega’s waarbij ik altijd terecht kan
 • de hoge veiligheidsstandaard, alles is zo goed geregeld en er zijn allerlei cursussen omtrent veiligheid.

Even sfeerproeven?

Dit kun je verwachten als servicemonteur

Net als Carla servicemonteur worden? Tof! Dan helpen wij je om de beste servicemonteur te worden die in jou schuilt. En verder krijg je:

 • back-up van fijne collega’s
 • 3-jarig ontwikkeltraject
 • een goed salaris
 • 40 vrije dagen
 • een vet pensioen
 • je eigen bus met goed gereedschap

Nog geen techneut, maar wel de techniek in?

Ook dan zoeken we jou! We hebben uitgebreide opleidingsprogramma’s die jou binnen no-time aan het werk hebben (ook als je nog geen ervaring hebt!). Vervolgens blijf je je ontwikkelen ‘on-the-job’ en kies je zelf welke aanvullende trainingen je graag wil doen.

Overtuigd dat jouw toekomst hier begint? Open die deur! En neem contact op met Rowin.

Toch even vacatures checken?

Liever eerst oriënteren? Kijk dan tussen onze vacatures. Ze geven je een goede indruk van de verschillende banen die we bieden en in welke regio’s we mensen zoeken.

Hou je wel in het achterhoofd dat jouw ideale baan hier misschien niet tussen staat maar wel ‘gemaakt’ kan worden?

Technisch specialist tourniquetdeuren

Technisch specialist tourniquetdeuren

Ben je proactief en is geen technisch probleem voor jou te gek?

Bekijk en solliciteer

Voorman/vrouw installatiemonteurs

Voorman/vrouw installatiemonteurs

Je beseft het misschien niet altijd, maar dagelijks kom jij onze deuren tegen. Wanneer je naar de supermarkt, het ziekenhuis of het tankstation gaat, stap jij door een deur die automatisch opengaat.

Bekijk en solliciteer

Servicemedewerker

Servicemedewerker

Ben jij de steunpilaar voor onze belangrijkste klanten en krijg jij er energie van als alle administratieve processen soepel verlopen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bekijk en solliciteer

Servicemonteur

Servicemonteur

Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor alle automatische schuifdeuren, draaideuren en roterende deuren in jouw regio.

Bekijk en solliciteer

×